artikel

Svensk riksdag har ratificerat Lissabonfördraget……

Sverige som en gång ansågs som respekterat för sin självständighet och sin vilja att ställa upp på de som har det svårt, har mist respekten från omvärlden!

Igår ratificerade Sverige Lissabonfördraget. Detta innebär slutet för "svenska modellen". Om nu EU kan hitta ett sätt att kringgå irländska folkets nej. För alla måste säga ja. Säger EU själva! Svenska modellen är känd för att den har lett till få konflikter på arbetsmarknaden i ett europeiskt perspektiv. En modell som gynnat både arbetsgivare och arbetare. NU är denna modell död. Socialdemokraterna bär skulden. De hade chansen att visa vad en opposition är samt att ställa krav på statsministern. Man gjorde inte det. Istället ser jag en undfallenhet som jag tror inte är sann när man försöker bygga ett alternativ till alliansen år 2010. Ratificeringen av Lissabonfördraget har handlat om att behaga Fredrik Reinfeldt. Wanja Lundby-Wedin har sagt att: " vi hade kunnat pressa på mer men Fredrik Reinfeldt hade inte ansett att vi var seriösa". Nehej!
Jag BEGRIPER inte hur nån som kallar sig fackordförande kan säga en sådan sak. Den s.k. demonstration som LO-ledningen totalt förstörde i tisdags och som plötsligt blev en LO-ledningens interna demonstration, ställde jag inte upp på. Jag vägrade att vara där. Sån där mentalitet skall beivras och ej uppmuntras!
Demonstrationen var enligt Byggnads en demonstration mot Lissabonfördraget. Wanja Lundby-Wedin och LO-ledningen kunde inte se detta hända. Så de tog över! Problemet är att Byggnads hade lyckats lura dit vänsterpartiet som fick stå och känna sig blåsta! Nu igen! Bryt samarbetet med socialdemokraterna! Fäll en s+mp regering.

Kopiera länk