artikel

Nej säger mp, kanske säger s

Precis som väntat, åtminstone av webbredaktören, framkom ingenting positivt av värde efter vänsterpartiets möte med miljöpartiet i Syninge. Jag lutar mig mot DN när jag säger detta vilket kan betyda något helt annat när jag själv pratat med Lars Ohly. Dock är det troligt . Betydligt positivare var mötet med Mona Sahlin. Varför är det så? Egentligen är det ganska självklart. s och v har en gemensam värdegrund. Och något som våra partier har gemensamt. Med miljöpartiet är det svårare. Det är ett parti som kallar sig för miljöparti utan ens verka prioritera den frågan. Vänsterpartiet vill ju lägga för mycket pengar på miljön säger miljöpartiet. För mycket? Miljöparti! Jag fattar ingenting. Det handlar om pengar som Sverige HAR, det handlar inte om pengar som Sverige INTE har……
Sedan är det ju som vanligt, det är vänsterpartiet som får handla, ingenting skedde från socialdemokraterna ingenting skedde från miljöpartiet mer än snack. Ett möte blev av men det är återigen vänsterpartiet som får ta initiativet…….
Återigen läser man i media att stötestenen för ett samarbete är pengar. Webbredaktören tycker att det är en löjlig diskussion när statens finanser svämmar över och dess egna myndigheter anklagar staten för att inte redovisa vad pengarna ska användas till. Detta sker i ett samhälle där barnfattigdomen ökar, det sker i ett samhälle där de fattiga blir ännu fattigare, det sker i ett samhälle där ungarna inte ser en framtid, det sker i ett samhälle där handikappade ska lämnas åt sitt öde för att de är för dyra, det sker i ett samhälle där man inte FÅR vara dödssjuk i cancer. Då får man inga pengar. Allt detta är skälet till varför vänsterpartiet finns och måste finnas. Prioritera rätt säger vi!

 

Kopiera länk