artikel

Arbetsförmedlingen påstår att folk fuskar

Jag hoppas ni observerade hur jag vände på siffrorna från nyhetsrapporteringen. Nyhetsmedia gör idag en stor affär av att 25% ljuger för arbetsförmedlingen om att de sökt anvisade jobb. Javisst, men det betyder att 75% INTE gör det!

Media letar desperat efter något som skall verifiera regeringens påstående att svenska folket består av ett gång fifflare och fuskare. Media verkar mera desperata än regeringen själva.  Nu påstår man att man lyckats. Man har lyckats få fram siffran 25% av de arbetssökande ljuger. I själva verket gör de flesta detta pga regeringens inhumana och ändrade regler för a-kassa. Det märks ganska tydligt på de skäl som angavs. För dyrt att söka jobb 50 mil bort och liknande. Självklart! Jag kallar det inte ens lögn. Det är en adekvat beskrivning av sin livssituation! Att reglerna inte medger detta beror ju i själva verket på att regeringen tagit bort den fullt rimliga regeln om att man har 100 dagar på sig att söka jobb inom sitt kompetens- och närområde. En fullt rimlig och mänsklig regel. Men inte för den regering som sitter vid makten inte!
Med dagens regler skulle jag nog själva försöka fuska om jag hamnade i den situationen och jag skulle inte ens kalla det fusk, jag skulle kalla det civil olydnad.

Jan Wester

Kopiera länk