artikel

Wanja Lundby-Wedin tycker Lissabonfördraget är viktigast

Wanja Lundby-Wedin tycker att Lissabonsfördragets genomförande är viktigare än sina egna medlemmars välmående.
Hon skriver: “Att stoppa det nya för­draget för att undanta den svenska arbetsrätten är inte realistiskt eller ens önskvärt.”
Är detta vad svenska arbetare anslutna till LO vill höra från sin förbundsordförande?

Jag är en stark kritiker till LO-ledningen i vissa avseenden. Detta betyder INTE att jag kritiserar medlemmarna i organisationen eller ens facket som begrepp. Jag kritiserar ledningen i LO.
Att LO fått en ledning som anser att Lissabonsfördragets genomförande är viktigare än svensk arbetsrätt.
Det gör mig stört förbannad om sanningen ska fram.
I Lissabonfördraget har svenska arbetare ingenting gott att hämta. Detta har fackens ledningar insett både i Danmark och på andra ställen.

Wanja Lundby-Wedin påstår vidare: Det är inte rimligt att agera mot ett för­slag som ger våra folkvalda mer makt.

Detta är ju ren och skär lögn. Wanja Lundby-Wedin ljuger sina medlemmar rakt i synen. Sanningen är ju att med Lissabonfördraget flyttas MER makt till Bryssel. Varför mörkar Wanja Lundby-Wedin i denna fråga ?

Att Sverige får en person till som representerar landet tycker tydligen Wanja Lundby-Wedin ökar Sveriges makt. Sanningen är att detta varken minskar eller ökar Sveriges makt.

Vänsterpartiet är glasklara i denna fråga. Vi anser att Sverige ska ha ett undantag inskrivet för svenska modellen i fördraget. Det är enda vägen att gå. Men inte ens det kan Wanja Lundby-Wedin erkänna. Detta är mycket märkligt då SACO-facken delar vänsterpartiets syn i frågan.

FRÅGA FOLKET om Lissabonfördraget. Tack! Jag vill inte att Wanja Lundby-Wedin bestämmer att svensk makt ska flyttas till Bryssel. Om folket tycker det accepterar jag det. Men inte att Wanja Lundby-Wedin tycker det.

Jan Wester

Kopiera länk