artikel

Socialistiskt forum en kraftfull och levande manifestation

Socialistiskt Forum pågår i Stockholm i helgen. En seriös informationsverksamhet där arbetarrörelsen visar sin förmåga till analys och mingel.

s+v+mp på ett ställe! det betyder oppositionen vässar tänderna och visade på de dragningar jag bevistade att vi verkligen kan hitta frågor att samsas om. Ett i vissa stycken snurrigt miljöparti representerades av EU representant Schlyter på dragningen av Aron Etzler om Trondheimsmodellen. Något som börjat intressera även delar av miljöpartiet, dock inte ledningen vad det verkade. Schlyter verkade prata som en vänsterpartist där han förespråkade Trondheimsmodellen. Men vänta nu ett tag, Trondheimsmodellen innebär ju att man INTE ska sälja ut gemensam egendom. Hur var det med miljöpartiet och den biten ? Man ska inte heller ha privata skolor enligt den modellen, hur var det med miljöpartiet och den biten ?
Schlyter tycker alltså att vänsterpartiet tänker rätt här medans han inte lyckas övertyga sin partiledning om detta ?
Så mycket för Peter Erikssons gammalmodiga vänsterparti i hans retorik.
Men OK då vill ni köpa vänsterpartiets tankar och ideer så välkomna. Vi ska väl inte vara så snarstuckna!
Socialdemokraterna har via Bengt Göransson och tidigare Göran Persson börjat begripa att det pensionssystem som vänsterpartiet vägrade acceptera, är ett system som är feltänkt och felkonstruerat från grunden. När ska vi ge fyrpartiöverenskommelsen kicken och börja om och bygga rätt igen ?
Vissa påstår att man inte ens med demokratiska medel kan göra något åt detta usla pensionssystem. Visst kan man det! Bryt överenskommelsen så ska väl hela den demokratiföraktande modell detta bygger på kunna kastas i papperskorgen!
Jag rekommenderar varmt Ulla Hoffmans bok: "Som en skänk från ovan" från Nixon förlag som tydligt visar hur demokratiskt valda politiker kan strunta i demokratin. Det är beklämmande läsning!

Köp den boken, vare sig du vill eller inte, kommer du att behöva sätta dig in i det här någon gång i ditt liv, och
 framförallt DET KOMMER ATT BERÖRA DIG!

Jan Wester
Kopiera länk