artikel

Även socialdemokraterna i Täby lämnar grundtanken

Det är med sorg i hjärtat jag konstaterar att socialdemokraterna accepterar skattesänkningar som metod i Täby. Vänsterpartiet har ett annat synsätt.
Höga skatter behövs för att upprätthålla en hög servicenivå.
Därför kan skattesänkningar bli aktuella SIST när allt annat kommit i fas och fungerar.

Jag läser i fredagens Täby-Danderyd tidning med sorg i hjärtat att socialdemokraterna tycker att en del av moderaternas skattesänkning är bra och kan behållas. Det här är inget annat än att försöka vinna kortsiiktiga poänger. Vänsterpartiet anser att skatterna kan sänkas NÄR man ordnat servicen så den fungerar. Det kan man väl knappast påstå är fallet i Täby. Skolorna, precis som i hela landet, skriker efter flera vuxna i skolan.
Eleverna dignar under alla val de tvingas göra i en värld där ingen kan sia om framtiden.
Och bristen på vuxna "som har tid" är skriande.
Folk är upptagna! Antingen letar de jobb i hela Sverige eller de som har jobb jobbar mer än de borde så risken att "gå i väggen" är bara en tidsfråga. Jodå, arbetsförmedlingen, MAN KAN GÅ I VÄGGEN OCH DET ÄR INTE ETT SVENSKT PROBLEM: Kolla Norge snälla begreppet finns där liksom här!
Fredrik Schultzes berömda spariver på ditten och datten behövs inte om man låter bli att sänka skatterna.Och det är intressant att se reaktionerna i Täby på denna utveckling. Fredrik Schultze, folket gillar inte det här!
Vänsterpartiets recept är istället att värna och utveckla biblioteken, ungdomsidrotten. Visst, det kostar pengar, det är en investering för framtiden. Skattebetalarna i Täby betalar gärna för att få ungdomar som inte driver omkirng och begår brott Om vi använder skattepengarna rätt och SATSAR pengar istället för att se de som tillfälliga ynnestar från överheten. För 100 kr i sänkt skatt är det verkligen värt att ge ut de pengarna  istället för att använda de  till, att bygga ett Täby vi trivs i och mår bra i istället för att tycka är pest.

Allt det här hade kunnat undvikas om makten kommit nedifrån folket. Om vi hade politiker som var ute bland folket och brann för att implementera DERAS vilja inte sin egen. Det räcker inte med ett bokbord i Täby Centrum till valen. Politikerna skall vara ute bland folket och folket ska ställa de till svars och tvinga de att göra deras vilja. Därför föreslär jag, kära folk, skapa organisationer och jobba ihop er om frågor ni brinner för  och vill driva, driv de till politk, och sätt upp en blåslampa i röven på oss politker så att vi genomför er villja. Möten minst en gång i månaden med checklistor är ett förslag.
Idag är det bara vänsterpartiet som driver den här tanken och tror på den. Gissa varför ?

Sänk politikers löner är ett annat av våra krav. Ingen ska kunna bli politker för att berika sig själv.

Återigen vänsterpartistiskt tänkande.

Andra partier tycker inte om den tanken. Gissa varför ?

Jan Wester

Kopiera länk