artikel

Högerregeringen befrämjar fusk och bluff

Jag ändrar lite i denna text som lades upp igår eftersom vänsterpartiet idag krävt att Mats Odell ska avgå. Huvudingredienserna i det jag skrev igår kvarstår, men vänsterpartiets kritik har nu officiellt skärpts!

Mats Odell, vår general för att sälja ut vår gemensamma egendom, tycker det är bekymmersamt när det uppdagas att Enron affären även finns i Sverige och i rådgivande församlingar till regeringen. Men har naturligtvis fullständigt förtroende för de personer som hans fantastiska regering utsett.

Enronaffären var en enorm luftbubbla. Påhittade vinster, s k virtuella vinster, som alla rynkade på näsan åt och accepterade förklaringen att det här var nytt och så avancerat att ingen som inte var i branschen kunde förstå det. Självklart rent nys! Och bluff. Nu visar det sig att Mats Odell haft den dåliga smaken att välja just denna typ av rådgivare till sin regering för att sälja ut vår gemensamma egendom.
Mats Odell är i hetluften igen och ser lika plågad ut igen. Att behöva försvara något som är korkat, idiotiskt och aldrig borde skett. Men det är inte synd om Mats Odell!

Han har själv satt sig i den position han sitter med en kompakt folkvilja mot sig.
Han får faktiskt skylla sig själv!

Dessutom har denna regering aldrig stötts av en majoritet av befolkningen. Detta bör varje regering ta i beaktande, parlamentarisk majoritet hade man, javisst, men vad gör man åt den del av befolkningen som är större än den man representerar ?

Är ödmjuk är mitt enkla svar!
Man far inte fram som en ångvält under sådana premisser! Maktren ska utgå från folket står det i grundlagen. Låt oss beakta detta!
Och inte bara vart 4.e år!

Lägg ner projekt utförsäljning nu. Detta senaste bevisar att privata ägare är inte ett dugg bättre än statliga.
Det blir bara sämre!

Jan Wester

Kopiera länk