artikel

Det finns bara ett parti för arbetare

Arbetslinjen i nyliberal tappning har mer och mer kommit att betyda att den som arbetar ska förmåner och den som inte hänger med ska utpekas som en belastning och en börda på samhället. För man är ju egentligen lat och vill inte jobba om man blivit arbetslös.
Patetiskt och sorgligt nog måste jag nu konstatera att det nyliberala partiet socialdemokraterna börjat använda just det ordet och låter som de köper denna definition av ordet utan ifrågasättanden.Socialdemokraterna påbörjade och vill jag påstå gav borgarna ideerna till den politik som idag genomförs men det känns ändå magstarkt att man använder samma terminologi som just nyliberaler.

Vänsterpartiet står alltmer ensamt om att försvara kollektivavtalen. I en tid när vi fått ett LO direkt kopplat till socialdemokratiska partiet och utan förankring bland medlemmarna ser vi hur medlemmarna flyr LO.
Naturligtvis spelar borgarregeringens höjningar av avgifter in här. Det ska vi inte förglömma.

Försvarar LO med nuvarande ledning kollektivavtalen och ännu viktigare gör socialdemokraterna det ?

Jag är mycket tveksam eftersom jag inte upplever socialdemokraterna som ett arbetarparti längre. De lyckas tydligen få folk att vilja rösta på dem. Men varför ? Det är ett maktfullkomligt parti som skiter i både medlemmar och framförallt de som inget har. Definitionsmässigt alltså ett nyliberalt parti.

Försvarar LO och socialdemokratin idag strejkrätten ? Jag ser inga tecken på det.

Jag tror det vore vitaliserande för facken att de frikopplas  från socialdemokraterna. Då kanske de äntligen begriper varför de finns: för medlemmarna! Och inte för socialdemokratin!

Jag inser att detta skulle innebära ett ekonomiskt avbräck för socialdemokratin. Men det kanske kunde få dem att leva i verkligheten för en gångs skull.

Jag inser att borgarna nu gnuggar händerna över mitt förslag men jag säger samtidigt att detta kan inte införas utan att samtidigt bidrag från privat näringsliv eller övriga organisationer förbjuds.

Du som väljare: . Kom på våra möten. Lukta, känn, diskutera, är vi så farliga som media får oss att låta ?

Ifrågasätt !

Gå och lyssna på Lars Ohly åtminstone en gång. Troligen kan du om du vill prata direkt med honom om dina funderingar. Lars Ohly är tvärtemot mediabilden en oerhört trevlig person och går att prata med. Skillnaden med Lars Ohly och övriga partiledare är att han tycker det är viktigt med ett parti där man har så många olika åsikter som möjligt. Hur ska man annars kunna diskutera ? Hur ska man annars kunna bygga något bra ? Med en massa ja-sägare! Tja om man vill ha resultatet sekt kanske………
(och hur de experimenten slutat har vi ju sett i historien, men experimentet socialism parad med demokrati har vi ännu icke upplevt)

Jan Wester

Kopiera länk