artikel

A-kasseförsämringarna nu tyvärr införda

Idag är det den 1:a juli. Högerregeringens orättfärdiga människosyn visar sig i sin prydno från detta datum. Idag införs nämligen en av de största attackerna på a-kassan genom tiderna. Från och med idag måste den människa som blir arbetslös söka jobb UTANFÖR sitt när- och kompetensområde redan från dag 0 vid arbetslöshet.
Tidigare mycket rättvisa regler om att man har 100 dagar på sig att söka jobb inom sitt kompetensområde och närområde avskaffas nu med ett penndrag över en natt.

Den höjda bilförsäkringen med 32% börjar gälla denna dag också.

Regeringen fokuserar på hur mycket de sänker skatterna men talar aldrig om att det handlar om att omvandla skatter till avgifter. Eftersom det ideologiskt inom nyliberalismen är fint att betala för tjänster till berikandet av en person och fult att betala pengar till det gemensamma. Vinstintresse för enskilda företag blir allenarådande istället för en solidarisk finansiering av det gemensamma.

En del av förändringarna beror självklart inte enbart på regeringen utan på EU som Mats Odell själv äntligen erkände i en intervju häromdagen. Citat: "vi är påtvingade detta av EU". Exakt Mats Odell, ordet var påtvingade. Bara ordvalet får mig att inse att vänsterpartiets EU motstånd är fullständigt adekvat och berättigat.
En överstatlig myndighet som KRÄVER och utdömer straff är ingen demokratisk församling enligt min definition.
Samma sak utkristalliserades i debatten om EU-fördraget när Polen ville ifrågasätta. Genast hör man i media hur Polen kan straffas för att inte lyda EU. Alltså: ifrågasätt ingenting utan säg ja till allt. Annars kommer du att straffas! Så här brukar despotiska religiösa sekter fungera och vi vet ju alla hur farliga en del av dessa är………………………….

Jan Wester

Kopiera länk