artikel

Fredrik Reinfeldt förlöjligar svenska folket

I senaste partiledardebatten visade Fredrik Reinfeldt en arrogans utan motstycke mot svenska folket. Han visade tydligt att han fullständigt struntar i vad svenska folket tycker. Något som inte borde förvåna någon som bor i Täby där Täby-Danderyd Tidning i dagens nummer beskriver hur moderat maktpolitik fungerar i praktiken.

Fredrik Reinfeldt visade tydligt i senaste partiledardebatten hur ointressant det är för honom vad svenska folket tycker eftersom han fullständigt sägade Alice Åström från vänsterpartiet när hon försökte diskutera EU och framförallt det nya fördraget som tinat ur sin fryskammare.
Ett fördrag som inte accepterades av "viktiga" EU-medlemmar. Angela Merckel kan dock inte acceptera detta
utan försöker att utan större förändringar "smygvägen" med alla odemokratiska medel se till att fördraget blir till verklighet.
Med odemokratiska medel menar jag här att detta med alla medel ska genomföras utan folkomröstningar i varje land. För vänsterpartiet är detta en fullständigt oacceptabel tanke. Att på odemokratisk och att i hemlighet föra förhandlingar som påverkar ett helt land utan inblandning av respektive land kan bara betraktas som en enda sak: DIKTATUR.

Sveriges grundlag säger att makten skall utgå från folket.

Sverige röstade om EMU för några år sedan. Fördraget, även det som ska dras smygvägen, innebär att alla medlemsländer skall acceptera och ingå i EMU. Med andra ord Sveriges nej förvandlas plötsligt till ett ja OM INTE respektive land sätter ner foten och argumenterar!

Detta innebär alltså att folkomröstningen blir inaktuell eftersom en överstatlig myndighet beslutar att medborgarna i ett specifikt land inte får ha en mening om sitt framtid.

Denna definition brukar kallas diktatur och är för vänsterpartiet totalt oacceptabel!

Detta försökte Alice Åström att få en seriös debatt om med Fredrik Reinfeldt som avfärdade detta totalt.
Som Alice Åström sade: Jag kan ta att bli förnedrad men jag blir irriterad när man förnedrar svenska folket.
DET var vad Fredrik Reinfeldt gjorde eftersom han egentligen sa att svenska folkets åsikt är ointressant och vi ska buga och bocka för att det snälla EU finns. Och överhuvudtaget inte kriticera något som EU gör.
Svensk värdig statsminister ? Nej det tycker inte jag!

Att moderaterna beter sig så här förvånar förhoppningsvis ingen som sett hur Täby sköts, där man numera har fått en situation där moderaterna vägrar lyssna på någon annan än sig själva. Som enligt Täby-Danderyd tidning i senaste numret får de att stå utan stöd helt ensamma. Alliansen som en gång fanns i riksdagsvalet finns inte längre i Täby. Det är min tolkning!
De forna alliansbröderna börjar tröttna på moderaternas maktfullkomlighet. En fullkomlighet som tydligt visar hur det går när man glömmer grundlagen: MAKTEN SKALL UTGÅ FRÅN FOLKET.

Enligt vänsterpartiets tolkning av detta innebär detta att man ska lyssna och driva de frågor för de människor man representerar. Är 80% emot en utförsäljning av en skola SKALL man lyssna och man SKALL ha skyldighet till det. Annars har man missuppfattat sin gärning! Detta gäller även om detta går stick i stäv mot den ideologi man vill genomföra. Människors vilja är alltid nummer ett och skall så vara!

Jan Wester

Kopiera länk