artikel

Högerregeringen: När du är sjuk måste du jobba

Snaran dras åt om du inte har titel:chef eller bidrar till desammas försörjning tillräckligt mycket.

Ja tonläget är hårt i denna artikel. Men jag anser att det är oförsvarbart att utse en grupp människor som skapar fåtalets miljarder till latmaskar och en belastning på hela samhället när det i själva verket borde diskuteras om inte motsatsen är det som gäller.

 

Regeringen tycker inte att de ställt till ett tillräckligt helvete för de med låga inkomster och som har den dåliga smaken att vara löneslavar. Vilket de enligt regeringen bör och ska tvingas vara men de ska samtidigt må så dåligt de bara kan.

SJUKINTYG FRÅN FÖRSTA DAGEN säger den nya överhet vi tyvärr fått.

HUR DÅ frågar jag

VAR DÅ frågar jag

NÄR DÅ frågar jag.

Dessa tre frågor är vad som ingår i varje problemanalysmetod och troligen något den här regeringen aldrig hört talas om.

Och HUR ska jag få ett sjukintyg från första dagen ? Ska jag gå till akuten när jag inte kan röra mig ur fläcken. Eftersom Husmarck inte förstått det får jag väl berätta att antalet singlar i t.ex. Stockholmsområdet är högt. Hur ska dessa få någon att sköta denna marktjänst när man är sängliggande ? Ska jag alltså sitta och bli ännu sjukare på akuten av och kanske dö redan där eftersom jag missköter mig själv.

De gånger jag personligen försökt ringa och få kontakt så får man ett telefonsvar som säger att man får besöka dem i bästa fall nästa dag.

Att Husmarck dessutom påstår att detta görs av omsorg om människor är ju rena dumheterna och bara ett utslag av Husmarcks nysvenska där hat översätts till medkänsla.

För tvivla aldrig en sekund, moderaterna har en agenda: Prioritera den som redan har på bekostnad av den som inte har.

Hur kan någon förklara dessa förslag om det inte stämmer:

– Höjning av avgift till a-kassan

– Sänkning av ersättning när man blir sjuk

– Tvingande från överhet att söka jobb i hela Sverige och utan hänsyn till det jobb man är utbildad till

– Tvingande att jobba trots att man är sjuk. Egentlig effekt av Husmarck: Om man klarar att gå till läkaren utan att dö så kan man väl lika väl gå till jobbet.

Det var alltså så här jobben skulle skapas i detta land. Människor ska må dåligt så de ställer låga lönekrav för ett jobb måste de ju ha.

ETT parti hade förslag om att skapa jobb i valrörelsen: vänsterpartiet!

Offentliga sektorn! DÄR kan en politiker skapa jobb. Man kan inte göra det i privat sektor.

Varför anställa när man inte har en utveckling för företaget som behöver mer folk ? För att regeringen sänker ditten och datten. Naturligtvis inte! Det är en fullständig dumhet att tro det. Företag anställer när efterfrågan på det de erbjuder finns och förväntas växa!

Något annat får ingen att ens bry sig om att anställa. Det är bara propaganda!

Istället för att bejaka människors behov och se till de egenskaper som skulle kunna utveckla Sverige väljer denna regering att i ett läge av absolut topp se till att kväva initiativ och prioritera överheten.

Nu senast idag när plötsligt det blivit okay för Filippa Reinfeldt att ställa upp för Täby trots att hon inte bor där.

Jag tycker helt enkelt att samma grundval ska användas på överhet som på de längst ner i kedjan: använd er statistik för att mäta och kom inte med bortförklaringar som att det går inte att mäta positioner som handlar om ekonomi. Rent trams! Med samma förklaringar går det heller inte att mäta tekniska arbetsuppgifter vilket alla vetat i alla tider men med lite nysvenska kan man ju alltid ändra på allt!

Jan Wester

 

Kopiera länk