artikel

A-kassan nu ännu sämre

Försämringarna i a-kassan är vida värre än vi i vänsterpartiet ens kunde tänka oss i våra värsta stunder. Vi försökte presentera för väljarna vad moderaternas ”nya” a-kassa skulle innebära. Inte ens vi kunde förutse att det skulle bli så här illa.

Högerregeringen försämrar a-kassan inte bara genom att sänka ersättningar och höja nivåer. Detta är naturligtvis illa nog men till min stora förskräckelse läser jag nu också att Littorin bestämt följande:

Från 2:a juli blir det strängare regler i a-kassan..

Arbetssökande måste från det olycksaliga datumet leta jobb i hela landet för att få a-kassa.

Sydsvenskan påstår att de arbetslösa dock inte ska tvingas ta vilket jobb som helst och inte varsomhelst heller utan det ska röra sig om "lämpligt arbete".

Vem avgör vad som är "lämpligt arbete" frågar jag mig omedelbart ?

Kan det vara herr Littorin kanske ? Knappast! Det här handlar om att låta godtycket bli lag. Att detta kommer att helt bli en fråga för individuella handläggare som naturligtvis kommer att behandla ärendena fullständigt olika över landet verkar uppenbart. Godtycket upphöjs alltså till lag. Detta från att ha haft ett klart vettigt och människovärdigt system där man i 100 dagar kunnat söka jobb i sitt närområde och inom sin profession.

Detta förslag läggs alltså av en regering som påstår sig värna familjen. Vems familjer frågar jag mig ? Svaret är ju ganska självklart: företagsledares och politikers såklart.

Den vanliga människan finns ju bara som mjölkko för den här regeringen, som något man spottar på och visar noll respekt för trots att man inte skulle kunna tjäna miljarder utan dessa människors arbete.

Jag TACKAR Göran Persson för att ta socialdemokraterna i örat och be de se till att göra allt för en återställning av a-kassan till något människovärdigt.

Fast jag skulle aldrig våga chansa och rösta på socialdemokraterna med den inställning man gett uttryck för i media i denna fråga. Att rösta på vänsterpartiet är den SÄKRA lösningen som borgar för ett återställande av a-kassan.

Jan Wester

 

Kopiera länk