artikel

Högerregeringen intensifierar kriget mot löntagarna

Det är uppenbart att den nya regeringen hatar de som inte äger produktionsmedlen och det intensivt dessutom. De ständiga attackerna på a-kassan gör att arbetstagarna ska tvingas till underkastelse och underdånighet mot överheten.
Det är borgarnas dolda agenda bakom denna politik. För mig är detta uppenbart.

Den nya minoritetsregeringen, jag kallar den så eftersom den inte ens stöds av 50% av folket.
Och det gjorde den inte i valet heller, men enligt demokratins spelregler så ska de då regerera över majoriteten. Det är så demokratin fungerar och det är inte mycket att orda om.

Nu har man bestämt sig för att ytterligare förstöra a-kassan helt i strid med logik och sans och vett.
Nu ska folk tvingas ta jobb i Kiruna om man är bosatt i Skåne………………

Idag säger reglerna att arbetssökande under de första 100 dagarna har rätt att begränsa sig till sitt eget yrkesområde och geografiska område i sitt jobbsökande

Denna regel avskaffas nu!!!!

Alltså: äger man inga produktionsmedel ska man heller inte äga bostad, detta trots att alla i den här regeringens värld, ska äga sin bostad! Ja jag vet att det låter huvudlöst men den här regeringen är okunnig, maktfullkomlig och ignorant.
Vad är det för mening att äga en bostad om man ändå måste flytta varje gång man slutar. För att en högutbildad skulle stå ut med att steka hamburgare på McDonalds en längre tid kan nog bara en medlem i den här regeringen vara så naiv att han kan tro.
Sedan frågar jag mig vilken arbetsgivare som är intresserad av denna arbetskraft ? Eftersom man tvingas söka jobb man inte vill ha eller kan och det dessutom på en ort man heller inte vill vara på.
En undersökning visade ju här igår att arbetsgivarna inte är intresserade av att anställa utan istället satsar på att effektivisera produktionen. Observera att detta i praktiken betyder att man tänker sparka folk. Alltså inte anställa. För mig är detta självklart, arbetsgivarna har nu i flera års tid arbetat på att trimma organisationerna. Varför skulle en ny regering göra allt detta jobb onödigt ?
Alltså skapas endast låglönejobb med den politik den här regeringen bedriver och det är också dess syfte. Det är exakt det man vill ha för att trycka ner människor och visa överhetens makt.

För alla som ser Littorin i nyhetssändningarna torde detta framgå klart.

Ingen förståelse överhuvudtaget för att företagen INTE skulle kunna dela ut 165 miljarder till sina aktieägare
om de inte hade dessa förhatliga medarbetare som genererade dessa vinster.
Jag anser att det är dags att visa respekt för de som genererar dessa vinster istället för ett kompakt hat.

Eftersom det i denna högkonjunktur i ett av världens absolut rikaste länder bedrivs något slags krispolitik undrar man ju hur denna politik skulle se ut i en lågkonjunktur. Det tror jag ingen av oss vill uppleva!

  • Jan Wester
Kopiera länk