artikel

Nya regeringen får bakläxa av utredare

Precis som vänsterpartiet samt socialdemokraterna förespråkar regeringens utredare vänsterpartiets och socialdemokraternas ideer.

Dessutom ger han den gamla majoriteten helt rätt när det gäller att först göra en kravspecifikation sedan en implementation. Precis det gjorde den gamla regeringen. Nu ville den nya majoriteten in och fingra även på detta beslut. Den nya regeringen styrs inte av logiskt tänkande vilket härmed torde vara bevisat. Utan  av övertron på att sveriges stat är ett företag. DET ÄR INGET FÖRETAG och SKALL INTE DRIVAS som ett sådant heller. En stats uppgift är att ge service till sina medborgare. Jag menar självklart inte att detta ska göras med finanser i fritt fall. Med det förslag om citytunnel som v+s hade innan det ödesdigra valet hade detta blivit verklighet. Det som är problem i Stockholm är trängseln i tunnelbanan. Därför filades denna ide av. Som tydligen blev väldigt rätt. Med den politik borgarna bestämt sig för kommer nu detta att troligen att bli ett problem. Vi hade iden med finansiering via biltullar av detta. Det vill ju borgarna använda för vägbyggen istället. Vi kan också tänka oss att bygga vägar men saker måste prioriteras rätt.
Vi vill inte ha ett system som först tillser bilisternas behov och när detta är klart vi har en fattighetsmassa som varken har råd att åka kommunalt eller bil. Därför måste kommunaltrafiken i första hand prioriteras och det är viktigt för vänsterpartiet av flera skäl.
Ungdomar kan vi nog vara överens om har en taskig ekonomi taskiga anställningsförhållanden. Att tillse att de kan åka billigt kommunalt tror vänsterpartiet är rätt politik. Att driva denna grupp på flykt till andra kommuner som är det som sker idag sker anser vi vara orimligt. Därför är vi också emot den hejdlösa utförsäljningen mot allmännyttan som borgarna sysslar med. Vi vill ha billiga lägenheter för folk utan förmögenheter ÄVEN i Täby.
Det är så här vi vill ha ett SOLIDARISKT, RÄTTVIST Täby som skapar TRYGGHET för alla.

Jan Wester
Kopiera länk