artikel

Vad jag än hör, var jag än lyssnar

Vi lever i en konstig värld, folk tänker vänster men röstar moderat. Enligt min personliga åsikt, mot sig själva- Hur blev det så ? – Jag ska försöka utveckla mina egna personliga tankar angående detta i detta i brödtexten.
Brödtext ? Klicka i den här texten och den kommer upp autiomatiskt.

Jag har allt en moderat skulle förutsätta vara ett bra liv,  en  bra lön, bor  i  Täby!  Men jag röstar ÖVERTYGAT  på vänsterpartiet  och har tillochmed  bestämt  mig för att vara aktiv i partiet. Varför ?

Orden kan sammanfattas i den sliogan vår partibroder Sture Lindroth fromulerade i det kommunalpoltiska programmet för Täby:

ETT SOLIDARISKT, RÄTTVIST SAMHÄLLE SKAPAR TRYGGHET FÖR ALLA

Stanna upp här, smaka på tanken och orden, vem kan tycka något annat ?

Klar ? Bra, då fortsätter vi!

Jag skulle väl iochförsig gilla att ha pengar och moderaterna skulle då vara det självklara valet för mig.
MEN det finns ju de som i vårt samhälle inte har det valet, inte får pengarna att räcka eller att överheten via
diverse "idiotregler" ser till att göra deras liv till ett snällt sagt ett rent helvete.

DÄRFÖR FINNS OCH VILL VÄNSTERPARTIET EXISTERA. Vi finns för just er!

Tänk inte så mycket på media-trams om Lars Ohlys kommunism eller påståenden om att vänsterpartiet inte är ett "fint" parti som är demokratiskt.

Jag vill hävda att det mest demokratiska partiet i riksdagen är vänsterpartiet. Jag har under min korta tid träffat alla framstående i partiet utom avfällingen Gudrun Schyman.

Jag tycker alla ska läsa vänsterpartiets partiprogram. Visst finns en del som kan verka svårsmält, vi VILL ha ett socialistiskt samhälle, det vill socialdemokraterna också!
Vi vill dit snabbare än dom vill men annars har vi egentligen samma partiprogram,. Hur många har fattat det undrar jag.

Vi vill INTE ha ett kommunistiskt samhälle av den typ som hittills implementerats. Kommer du ihåg Stures slogan tiduagre. DET är det vi vill.

Människor som TRIVS ihop och KÄNNER medkänsla för varje individ. Och där den som har det taskigt får stöd och hjälp från omgivningen.

Så här enkelt kan det väl inte vara ?

JO FAKTISKT! Om vi stoppar Reinfeldt i sin linda så KAN vi få detta samhälle där den som har faktiskt delar med sig till den som inte har!

Sjävklart skall detta börja i riksdagen. Om man tjänar mer än medellönen skall överskottet gå till skolor, och övrig gemensam verksamhet.

Den politiken vill vi bedriva. Kanske verkar det naivt men vi tror på synergieffeker här. Om människor mår bra gör de ett samtidigt ett bra jobb. Detta förstår inte Reinfeldt. Utan tror att ett jobb som inte passar en männsika gör människan lycklig. Tvärtom gör det människan frustrerad och olycklig,

Därför anser vänsterpartiet att rätt man på rätt plats är en sak som gör alla lyckliga. Det här löses alltså inte med moderaternas politik som handlar om att utse den mest inkompetente att utföra ett jobb, vilket som helst. Undrar just vilken arbetsguvare som kommer att bli nöjd med det utfallet när statistik mäter vad den som är längst ner på skalan presterar……………..
För några andra mäts ju inte. Gå upp i hierarkín i ett företag och plötsligt blir det vädligt svårt att mäta prestationer. Kanske förklarar varför folk med de lägsta lönerna alltid sparkas i företagen idag men aldrig de med de högsta, trots att de i 80% av fallen är de som borde sparkats!
(personlig undersökning och åsikt eftersom jag fortfarande finns i arbetslivet och inte är broilerpolitker)

Sedan jag gick med i vänsterpartiet och trots valförlusten så kan jag aldrig nånsin tänka mig att gå in i ett parti som kämpar för de redan privilegierades sak. Jag skulle må dåligt av det.

Vänsterpartiet är rätt parti. Ta dig samman och kom med du också. Du kommer att kännna samma sak som jag: vi kämpar och tror på människan och framförallt den svages RÄTT i samhället.
Men vi vill som representatner HÖRA och SE dig. Och lyssna!
Därför är alla styrelsemöten i vänsterpartiet i Täby från och med nu öppna för alla medlemmar.Vi har inga hemligheter som vi vill dölja för medlemmarna. Vi vill ha ett öppet parti!

Är du fortfarande tveksam skicka ett mail till [email protected] eller [email protected]. Jag fick svar den vägen och blev sedan medlem. Gör gärna samma sak som jag: skicka mail till dina andra potentiella val och  du kommer att precis som jag märka: det finns  bara ett val!

ENGAGERA DIG NU DU BEHÖVS OCH I EN DEMOKRATI BEHÖVS NYA RÖSTER OCH DET HELA TIDEN ANNARS DÖR UTVECKLINGEN


Jan Wester

Kopiera länk