Uncategorized

ETT parti värnar EU-motståndet

Det finns vissa partier som påstår att de är EU-kritiska. Miljöpartiet och SD är två sådana partier.

Nu är det ju tyvärr så att detta visat sig vara ren propaganda.

Jonas Sjöstedt skriver idag detta på sin blogg:

Idag sammanträdde EU-nämnden. Även om dagordningen var diger så var samrådet om förhandlingarna vid det pågående toppmötet om Eurokrisen höjdpunkten. För Vänsterpartiets räkning klargjorde jag att vi var emot de föreslagna födragsändringarna på på grund av deras innehåll och hur de drivs igenom utan reell möjlighet till debatt. Jag klargjorde också att Vänsterpartiet är emot att vi betalar svenska skattemiljarder till de krisande Euroländerna via IMF som nu föreslås. Bara det faktum att vi skulle godta ett sådant beslut utan att få reda på hur många miljarder det handlar om och till vilka villkor gör det uteslutet. Jag krävde också att Sverige ska arbeta för ett socialt protokoll i EU som skyddar våra kollektivavtal. Regeringen fick majoritet för sin politik över hela linjen.

S, SD och MP sa  JA till att ändra fördraget för att ge EU mer makt över den ekonomiska politiken. S och MP gav sitt stöd till svenska skattemiljader till Euroländerna via IMF.

SD ville inte ha något socialt protokoll för att skydda svenska löntagares rättigheter.

De som tror att SD är ett EU-kritiskt parti bör tänka om. Så är det INTE. SD är endast RETORISKT emot EU i den meningen att det är fler än svenskar som bereds makt. Men i själva verket röstar de ALLTID för allt som FÖRSTÄRKER EU-makten.

Vänsterpartiet är den ENDA STARKA motståndskraften mot EU.

Kopiera länk